Hvor stort skal partyteltet være?

november 2, 2021 Simon Pagh

Hvor stort skal partyteltet være?

Der er rigtig mange fordele ved at leje et partytelt såsom massere af plads, frisk luft og nem oprydning, men hvor stort skal sådan et partytelt være? Det kan være et større gætværk at forsøge sig med, så derfor har vi samlet de bedste anbefalinger herunder.

Indretningen af partyteltet

Ét af de mest afgørende faktorer for, hvor stort et telt du skal bruge, er indretningen – både borde og udstyr.

Ønsker du traditionelle langborde anbefales der minimum 1 m2 pr. spisende gæst, så de nemt kan komme rundt og sidde behageligt under spisningen. Langborde er en nem og effektiv indretning i dit partytelt og er den bordopsætning, som kræver færrest kvadratmeter.

Vælger du derimod runde borde, som kan skabe en rigtig flot og anderledes indretning, skal du regne med minimum 1,5 m2 pr. gæst, da de runde borde optager meget plads. Ved runde borde anbefales et partytelt på minimum 6 meter i bredden, så gæsterne nemt kan komme omkring bordene.

Til 45 spisende gæster anbefales et telt på minimum 5×10 meter, for at gæsterne kan bevæge sig godt rundt i teltet, når de skal til og fra deres plads.

Derudover skal du overveje, om du ønsker buffet, gavebord, lydanlæg eller endda et dansegulv, som selvfølgelig kræver ekstra kvadratmeter. Uanset om I skal være 10 eller 50 personer i partyteltet, er det derfor værd at lave regnestykket først  med eller uden ekstra plads til sjov, så I er sikre på, at alle gæster kan have en super god oplevelse.

Teltets placering

Udover indretningen, er det også vigtigt at medregne haven, terrassen eller pladsens areal, når partyteltets størrelse skal vælges.

Skulle vejret ikke være med jer, og det regner, er det vigtigt at medregne 50 cm på hver side af teltets sider for at sikre, at der ikke løber regn ind i teltet. På den måde er du sikker på, at vandet løber væk fra teltet frem for at løbe ind i teltet. På samme måde er det derfor også smart at placere partyteltet, så det ikke er til gene for omgivelserne, da et regnskyl kan sende større mængder vand på områder omkring teltet, end der ellers ville komme.