Kontakt os

Så indtast dine oplysninger herunder og vi kontakter dig snarest muligt.

Kontakt os
Vælg hvordan du handler, så vi kan tilpasse oplevelsen til dig.
ErhvervPriser vises eksl. moms
OffentligPriser vises eksl. moms

Zederkof A/S er grossist og sælger møbler og inventar til restaurant, cafe, hotel og events. Vi sælger til professionelle, men kan også sælge til privatpersoner.

PrivatpersonPriser vises inkl. moms

Sæsonen er i gang - se alle de gode tilbud på cafémøbler, foldetelte og stabelstole Se alle tilbud

Hvor stor skal en parasol være?

Står du og mangler en ny parasol? Det lyder simpelt. Men du har ingen idé om, hvor stor parasollernes verden er, før du selv skal ud og købe den helt rigtige parasol. Hvem havde troet, at en parasol kunne have så mange funktioner og findes i så mange designs? I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på, hvor stor din parasol skal være, og hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger.

Når vi snakker om størrelsen på en parasol, vil de fleste med garanti tænke på solskærmens diameter – og det er helt sikkert også det vigtigste. Men parasolstokken afgør, hvor kraftig din parasolfod skal være, og derfor er den også væsentlig at medregne.

Hvor stor er terrassen?

Det første du kan tage højde for er, hvor stort parasollens område er. Størrelsen skal naturligvis harmonere med din terrasse, så parasollen ikke overtager det hele, men samtidig heller ikke opfylder dine krav for skygge.

Hvis du har en stor terrasse, kan det også være en god idé at overveje, om du vil få mest glæde af én stor parasol eller to mindre, som helt sikkert vil være nemmere at flytte rundt på. Vi vil anbefale dig at gå efter disse størrelser:

  • Ø 1,5-2 m: Hvis du har en lille terrasse eller altan, er det vigtigt at holde det så simpelt som muligt. Gå ikke over 2 m, da parasollen vil virke alt for dominerende på dit lille udeområde.
  • Ø 2-3 m: Hvis du har en terrasse eller altan på 20-30 m2 – måske med et lille siddeområde og en grill – er en parasol i denne størrelse god. Du kan opnå en høj optimal skygge, men parasollen vil samtidig være nem at flytte rundt.
  • Ø 3-4 m: Er du så heldig at have en terrasse på mere end 30 m2? Så kan det være, at du har op til flere siddearrangementer, hvor der er brug for skygge. I det tilfælde kan en stor parasol på Ø4 m eller to parasoller på Ø3 m være den rette løsning.

Hvilken parasol skal jeg vælge?

Som du måske kan fornemme, er det vigtigste altså solskærmens diameter, men vi nævnte også kort parasolstokken, som afgør, hvilken parasolfod du skal vælge. Denne faktor er kun relevant for dig, hvis du i forvejen har en parasolfod, som du gerne vil bruge fortsat, men ellers bør du først anskaffe din parasolfod, når du har valgt den rette størrelse parasol.

Skal din parasol kunne vippes?

Solen flytter sig hele tiden, og det betyder også, at vi er nødsaget til at flytte parasollen med for at blive i skyggen. Men nogle gange står solen bare på en måde, hvor parasollens funktioner ikke helt kommer til udtryk – og i det tilfælde, er det en fordel med en parasol, der kan vippes. Når du vipper parasollen, kan du lynhurtigt vinkle skærmen, så den afskærmer for flere solstråler. Det er også en god løsning for dig, der ønsker så meget skygge som muligt, men ikke har plads til en kæmpe parasol. Vær dog opmærksom på, at vinden hurtigt kan få fat i parasollen, når tiltefunktionen er i brug, og det kan resultere i, at parasollen vælter.

1
Din kurv

Ingen varer i kurven.

Hos Zederkof har vi altid gratis fragt ved køb over 5000 kr eksl. moms!

Vores fragtpriser:
Ordrer under 499 kr – Fragtpris på 99 kr
Ordrer under 999 kr – Fragtpris på 249 kr
Ordrer under 4999 kr – Fragtpris på 499 kr
Alle ordrer over 5000 kr: Gratis fragt

Lagervarer afsendes inden for 1-2 hverdage.

Husk at du altid kan vælge selvafhentning, hvor du kan afhente varen i vores showroom i Fredericia.