Kontakt os

Så indtast dine oplysninger herunder og vi kontakter dig snarest muligt.

Vælg hvordan du handler, så vi kan tilpasse oplevelsen til dig.
ErhvervPriser vises eksl. moms
OffentligPriser vises eksl. moms

Zederkof A/S er grossist og sælger møbler og inventar til restaurant, cafe, hotel og events. Vi sælger til professionelle, men kan også sælge til privatpersoner.

PrivatpersonPriser vises inkl. moms

Sæsonen er i gang - se alle de gode tilbud på cafémøbler, foldetelte og stabelstole Se alle tilbud

Hvor meget sol trænger igennem parasoller?

De fleste føler sig sikre for solen, når de blot opholder sig i skyggen. Fri for solcreme, fri for solens varme stråler og fri for solbriller eller sammenknebne øjne. Det er skønt at ligge under en parasol, men problemet er bare, at du slet ikke er i sikkerhed for solens stråler, selvom det kan virke sådan.

Du skærmer dig for solen, ja! Men solens stråler er drilske, og det betyder altså, at du kun skærmer dig for lige omkring halvdelen af solens stråler. Men hvordan kan det så være? Solens stråler reflekteres i næsten alt, hvad de rammer, så du fortsat bliver udsat for den stærke Uv-stråling.

Kan du blive solbrændt under en parasol?

Måske har du selv prøvet det? At ligge trygt i skyggen en hel dag for derefter at komme hjem og opdage, at du faktisk er blevet rød som en tomat. Hvis du ligger under en parasol ved poolen i haven eller måske på en liggestol under en parasol på stranden, så vil solens stråler reflekteres i sandet og vandet og indirekte ramme din krop under skyggen af parasollen.

Her er det også nødvendigt at tage højde for tekstilets tilstand. Det kan være alt lige fra tykkelse, farve og efterbehandling, der har betydning for, hvor meget sol der trænger igennem. Som tommelfingerregel vil vi dog altid anbefale, at du beskytter dig mod solen på samme vis, som du ville gøre, hvis du skulle opholde dig direkte i solens stråler.

Hvordan sikrer du en parasol med mest mulig beskyttelse?

Du kan med fordel gå efter en parasol med en høj Ultraviolet Protection Factor. UPF måler den mængde Uv-stråler, som trænger igennem parasollens materiale og rammer huden. Det fremgår ofte i beskrivelsen, når du køber ny parasol.

Det er en god idé at vælge en parasol med en UPF-faktor på 50+, så du opnår mest muligt beskyttelse.

Få styr på din solbeskyttelse med en parasol

Skyggen er din bedste ven, når du vil undgå solens stråler – men et ophold under parasollen kan sjældent klare sig alene. Ligesom at solcreme ikke altid kan redde dig mod en solskoldning, når du ligger og bager i solen, så kan en parasol heller ikke altid redde dig. Derfor bør du altid smøre dig ind i solcreme, selvom du ligger i skyggen.

Hvis du ikke er fan af solcreme, kan du også iføre dig lidt ekstra tøj, når du opholder dig under parasollen. Et par lidt længere shorts og en T-shirt kan gøre underværker – særligt hvis du i forvejen er blevet en smule rød.

Bliv klar til solens skarpe stråler

Parasollens funktion er altså mere bekvem, end den er praktisk. Det er helt sikkert behageligt med skygge, så du undgår at ligge badet i sved som følge af solens varme stråler, men den kan ikke erstatte alle de andre tiltag, som vi bør gøre for at passe på huden i den bagende sol og de stærke Uv-stråler.

1
Din kurv

Ingen varer i kurven.

Hos Zederkof har vi altid gratis fragt ved køb over 5000 kr eksl. moms!

Vores fragtpriser:
Ordrer under 499 kr – Fragtpris på 99 kr
Ordrer under 999 kr – Fragtpris på 249 kr
Ordrer under 4999 kr – Fragtpris på 499 kr
Alle ordrer over 5000 kr: Gratis fragt

Lagervarer afsendes inden for 1-2 hverdage.

Husk at du altid kan vælge selvafhentning, hvor du kan afhente varen i vores showroom i Fredericia.