Kontakt os

Så indtast dine oplysninger herunder og vi kontakter dig snarest muligt.

Kontakt os
Vælg hvordan du handler, så vi kan tilpasse oplevelsen til dig.
ErhvervPriser vises eksl. moms
OffentligPriser vises eksl. moms

Zederkof A/S er grossist og sælger møbler og inventar til restaurant, cafe, hotel og events. Vi sælger til professionelle, men kan også sælge til privatpersoner.

PrivatpersonPriser vises inkl. moms

Bemærk, vores showroom i Fredericia har lukket hele juli måned. Telefoner, chat, infomail, lager og vareudlevering holder åbent som vanligt. Showroom åbner igen torsdag den 1. august 2024. Se alle tilbud

Martindale skalaen – Din nøgle til holdbare møbler

Hvad er Martindale skalaen?

Når du køber møbler, er der mere at tage højde for end blot design og pris. Kvaliteten og holdbarheden af de materialer, der bruges, spiller en afgørende rolle. Og her kommer Martindale skalaen ind i billedet.

Martindale skalaen er en internationalt anerkendt testmetode til at måle holdbarheden af tekstiler. Den bruges til at teste og klassificere tekstilers modstandsdygtighed over for slid. Så når du står over for at købe nye møbler, er Martindale skalaen din bedste ven.

Hvordan måles Martindale?

Martindale testen fungerer ved at et stykke stof placeres i en maskine, der er kendt som en Martindale Abrasion Tester. En prøve af stoffet bliver derefter udsat for en konstant gnidning mod en anden overflade. Gnidningen simulerer den naturlige slid, som stoffet vil opleve i løbet af sin levetid.

Antallet af gnidningscyklusser, det tager før stoffet viser tegn på slid (som for eksempel at trådene bryder eller farven falmer), bliver derefter registreret. Dette antal kaldes stoffets Martindale-værdi. Jo højere Martindale-værdi, jo mere slidstærkt er stoffet.

Du kan se en kort video om, hvordan testen udføres her:

Forståelse af Martindale værdier

Men hvad betyder det egentlig, når en stofprøve har en Martindale-værdi på 20.000, 30.000 eller 90.000? Jo højere Martindale-værdi, jo mere slidstærkt er stoffet.

martindale skala

Vores udvalg af møbler med høje Matindale værdier

Lad os tage et kig på nogle af de produkter, der er tilgængelige hos Zederkof, en af de førende leverandører af møbler og inventar til professionelle.

Økonomi Polster stabelstolen er et eksempel på et produkt, der fremhæver vigtigheden af Martindale skalaen. Denne stol har en Martindale-værdi på hele 90.000 og over 30.000 for OBAN varianten med kobling, hvilket indikerer høj slidstyrke. Dette gør dem ideelle til brug ved større arrangementer, konferencer, fester eller udlejning.

Banquet Steel er et andet eksempel. Denne stol har en Martindale-værdi på 20.000, hvilket gør den egnet til lettere brug. Denne stol er designet med ekstra god polstring for komfort og kommer i flere varianter med elegante nistmønstre.

Endelig har vi denne kontorstol, der har en Martindale-værdi på 50.000. Denne stol er både fleksibel og enkel, hvilket gør den perfekt som både kontor- og mødestol. Den er polstret med tysk mesh, der skaber en behagelig pasform og er af høj kvalitet.

Hvad martindale testen ikke fortæller dig

Selvom Martindale testen er en effektiv metode til at måle et stofs modstandsdygtighed over for slid, er der visse aspekter, den ikke dækker.

Her er nogle af de elementer, som martindale ikke fortæller dig:

1) Farvefasthed: Martindale testen måler ikke, hvor godt en stofs farve holder over tid. Det betyder, at et stof med en høj Martindale-værdi stadig kan falme, hvis det udsættes for sollys eller hyppige vask.

2) Pletresistens: Testen giver heller ingen indikation af, hvor godt stoffet kan modstå pletter. Nogle stoffer kan være meget slidstærke, men stadig være modtagelige for pletter.

3) Brandresistens: Martindale testen måler ikke et stofs brandresistens. Dette er en vigtig faktor at overveje, især for møbler i offentlige rum, hvor der er strenge brandkodekrav.

4) Komfort: Selvom et stof kan være meget slidstærkt, fortæller Martindale testen ikke noget om, hvor behageligt det er at røre ved eller sidde på. Teksturens blødhed og fleksibilitet er også vigtige faktorer at overveje, når man vælger møbelstof.

5) Æstetik: Martindale testen fortæller intet om stoffets æstetiske appel. Farve, mønster, og tekstur er alle vigtige faktorer, der bidrager til et stofs visuelle tiltrækningskraft, men disse er ikke kvantificeret af Martindale testen.

Derfor er det vigtigt at overveje disse faktorer udover martindale-værdien, når man vælger stof til møbler.

Vælg Zederkof for professionel kvalitet

Hos Zederkof værdsætter vi kvalitet og holdbarhed i vores produkter. Produkterne er altid af professionel kvalitet. Ved at angive Martindale-værdierne i vores produktbeskrivelser, hjælper vi til at du kan træffe informerede beslutninger om dit køb. Så næste gang du skal købe møbler og inventar, husk at tjekke Martindale-værdien.

Hos Zederkof A/S kan vi grundet vores skarpe kvalitetssikring stå inde for kvaliteten og holdbarheden på vores produkter, og derfor tilbyder vi hele 3 års garanti på alle af vores produkter.

Er du i tvivl om slidstyrken eller holdbarheden på nogle af vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig, send gerne en mail til info@zederkof.dk eller giv os et kald på tlf. 89 12 12 00.

1
Din kurv

Ingen varer i kurven.

Hos Zederkof har vi altid gratis fragt ved køb over 5000 kr eksl. moms!

Vores fragtpriser:
Ordrer under 499 kr – Fragtpris på 99 kr
Ordrer under 999 kr – Fragtpris på 249 kr
Ordrer under 4999 kr – Fragtpris på 499 kr
Alle ordrer over 5000 kr: Gratis fragt

Lagervarer afsendes inden for 1-2 hverdage.

Husk at du altid kan vælge selvafhentning, hvor du kan afhente varen i vores showroom i Fredericia.